Hemlig Påskresa med SPF-Mora
Landet runt | SPF Dalarna

Hemlig Påskresa med SPF-Mora

SPF Dalarna
Publicerad 2014-04-15

En fullsatt buss med pensionärer från  Älvdalen och Mora fick vara med om en riktigt trevlig resa som Lars-Åke Hansson hade ordnat med.Ett första stopp blev vid ett av hotellen i Tällberg där vi serverades kaffe med dopp och fick samtidigt njuta av den vackra utsikten.

Bengt Johansson passade på att förrätta lottdragning till 10 lyckliga vinnare, som fick varsitt påskägg. Efter detta fick vi gå på konstmuseet Greenverket, där Hans-Erik Börjesson, som är en stor konstsamlare, berättade, med stor inlevelse, om både sig och sin familj och om hur han förvärvade fastigheten här i Tällberg. Lite konsthistoria fick vi också höra och hur både han och hustrun rört sig i konstkretsar i Frankrike. Han berättade, bland annat, om Marc Chagall, Pablo Picasso, Kylberg, Albert Engström, Sigrid Hjertén och Anders Zorn. Vi vandrade sedan runt för att se på hans konstsamling.

Färden fortsatte sedan söderut medan en del försökte gissa vart vi skulle åka. Vi passerade flera orter innan Borlänge där vi fortsatte ner emot Romme och slutmålet blev Sahlins strutsfarm. Där blev vi väl mottagna och inbjöds att äta lunch i deras nya inglasade veranda som rymmer 80 personer. En hungrig skara resenärer åt en riktigt härlig strutslunch och hälsade sedan på de stora strutsarna i deras inhägnad.

Under hemresan blev det ännu ett stopp vid en rastplats i Rättvik, där vi fick ”busskaffe” och en god smörgås, dessutom överraskade Bengt Johansson med att dela ut varsitt påskägg till alla resenärer i bussen. Vi skildes åt i Mora och den trevliga och körsäkra bussföraren körde hem resten av resenärerna till Älvdalen igen.

/Ing-Marie Kullander

SPF Dalarna
Publicerad 2014-04-15
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas