Hjärnkoll
Landet runt | SPF Kronoberg
Det segrande laget från Öjaby

Hjärnkoll

SPF Kronoberg
Publicerad 2014-09-17

Seniorerna upptäcker ofta att tiden går snabbt och det gäller även för de som är engagerade i den populära tävlingen Hjärnkoll. Snart är det final och ett steg på vägen avverkade den 18 augusti kronobergsdistriktet med sin semifinal i Agunnaryd.
Den första omgången genomfördes redan i april i Grimslöv och av de 27 deltagande lagen där återstod 16 i semifinalen och det antalet skulle halveras, vilket innebär att 8 lag gick vidare till finalen.
Tävlingen leddes av distriktsordf. Åke Wenrup med biträde av fyra styrelsekolleger, Allan Isaksson Växjö, Carin Jonasson Tolg, Marianne Gustafsson Hjortsberga och Lisa Reuterhage Alvesta, vilka dessutom sammanställt frågorna. Ämnena och svårighetsgraden var varierande och emellanåt kunde djupa funderingar iakttagas. När halva antalet frågor avverkats serverades deltagarna, ledare och funktionärer kaffe, kaka och smörgås av Agunnaryds SPF-förening, som på sedvanligt sätt svarade för ett föredömligt arrangemang. Efter avslutad tävling visade det sig att Öjaby av maximala 20 poäng klarat 15 efter en hård duell med Ljungby 1 som noterades för 14. De blev därmed kvalificerade till länsfinalen i Tjureda den 6 oktober tillsammans med Virestad 1 och Ljungby 2 (12 poäng) samt Mellersta Kinnevald, Åby/Tjureda och Markaryd (11 poäng). Den 8:e och sista finalplatsen erövrades av Växjö 1 i hård kamp med ett av Alvestalagen men först efter en skiljefråga.

SPF Kronoberg
Publicerad 2014-09-17
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas