Landet runt | SPF Skaraborg

Hög stämning på resa i Danmark

SPF Skaraborg
Publicerad 2011-09-26

Från färjeöverfarten Helsingborg-Helsingör fortsatte resan, efter lunchpaus i Ringstedt, över Stora Belt via världens näst längsta bro och vidare genom Fyn till västra Jylland och ön Römö som förbinder fastlandet genom ca en mils fördämning. Römö och sydvästra Jylland är för övrigt omgiven av vadehavet, starkt påverkat av tidvatten och ett rikt fågelliv.
Nästa dag gjordes ett besök i Ribe, Danmarks äldsta stad med gammaldags prägel och korsvirkeshus. Lokalguiden berättade bland annat om de höga vattennivåerna som varit under åren och slutligen gjordes ett besök i domkyrkan.
Efter två övernattningar på Römö fortsatte resan norrut genom Jylland med paus i Ebeltoft som är en av Danmarks äldsta städer. Tid gavs att på egen hand ströva runt i de gamla kvarteren. Resan fortsatte vidare till Århus som var dagens mål. Denna storstad fick avsluta besöket i Danmark.
Efter ett par informationsrika och trevliga dagar var det dags att återvända, via den gamla klosterstaden Mariager, till färjan Fredrikshamn- Göteborg och några timmar senare var gruppen åter i Götene. Resenärerna tackade resekommittén för en mycket bra och väl upplagd resa samt en eloge till reseledaren som bidrog till den höga stämningen och även till chauffören som på ett smidigt sätt körde bussen de fyra dagarna.
Inskickat av Eiwor Nyström

SPF Skaraborg
Publicerad 2011-09-26

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas