Landet runt | SPF Västmanland

Höstens Bilrally

SPF Västmanland
Publicerad 2012-10-08

Så var det dags för höstens bilrally som gick av stapel den 13 september. Vi skulle starta vid Tunadalsparkeringen men där var det tivoli så vi fick flytta starten ner till Kristinelundsområdet. Det kom i alla fall ungefär 25 bilar och i en del fanns det två passagerare i andra var det fyra.

Eftersom starten var flyttad så fick alla information om att trippmätaren skulle sättas på vid den tänkta starten och därifrån började körordern. Alla  bilar fick två olika uppgifter att lösa på vägen fram till målet. Det är en del kluriga frågor och en ordfläta som skall lösas. Ibland är det lite knepigt att komma på vilka ord som skall in. Till slut så hamnade vi i Finnsåker kursgård.

Innan det var dags för lunchen så skulle ett backningsprov utföras. Provet gick till på följande sätt att Bosse stod med en skiva bakom bilen och så skulle föraren backa så nära som möjligt så mättes avståndet och föraren fick reda på hur när han/hon hade varit skivan. Det är inte någon som vet vad det är för prov som förarna utsätts för, så det är alltid lika spännande att se hur de klarar proven.

Så var det dags för lunch och en trevlig stämning uppstod. Så var det dags att ta sig hem på egen hand och de som ville fick en ny vägbeskrivning så att det hittade till Köping igen.

Inga-Britt Lövelius, SPF Köpingshus

SPF Västmanland
Publicerad 2012-10-08
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas