Höstmöte i sensommarsol
Landet runt | SPF Norrbotten

Höstmöte i sensommarsol

SPF Norrbotten
Publicerad 2015-10-19

Till föreningens senaste medlemsmöte kom nästan 80 medlemmar – glädjande nog även flera nya – för att få prata, umgås, informeras, äta och låta sig underhållas. Och kanske få bära hem en vinst eller två.

Ordföranden Per Nilsson berättade om föreningens aktiviteter. Han tryckte på vikten av att följa husorganet Veteranen för att få veta vad riksorganisationen arbetar för och slog ett slag för SPF:s olycksfalls – och livförsäkringar.
På hemmaplan står berättarträffar, promenader, bowling, matlagningskurs, körsång, ukulele, soppteater på det närmaste programmet. Från KHPR lämnades information om aktuella kommunala ärenden: parkeringssituationen och varmvattenbassängen.

Så blev det dags för musikalisk underhållning av Lena och Ulf Vikberg och Leif    Lidman från Sikfors. Det blev ett riktigt svängigt inslag med en repertoar som passade seniorerna – som ju nu sedan länge utgörs av en uppvuxen ”Elvisgeneration”  – perfekt. Under en timme spelade och sjöng trion från sitt varierade program med låtar ur många olika genrer, från Dan Andersson till Ronnie Eriksson, med Creedance Clearwater Revival, även Mer och Mer om snön över Arjeplog, Av längtan till dig, Marie Maruska, Låt mig leva  och Hank Williams –  country, humor och romantik blandades på ett mycket uppskattat sätt. Den redan från början glada stämningen nådde snabbt taket.

Traditionsenligt blev det till sist dragning på lotteriet. Medlemmarna skänker själva eftertraktade vinster: hantverk, stickat, vävt, snickrat, hemlagat, bröd, porslin, böcker för att bara nämna några av dem.   Massor med lotter hade sålts och det dignande prisbordet bestod av så många vinster att de borde ha kunnat räcka till alla gäster.

Att gå på föreningsmöten ska vara roligt, och detta möte var inget undantag från den regeln.

SPF Norrbotten
Publicerad 2015-10-19
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas