Landet runt | SPF Dalarna

Hundraårig kvinnodag i fokus

SPF Dalarna
Publicerad 2011-03-16

Föreningens nyvalde ordförande Lennart Lidström hälsade välkommen och bugade speciellt för alla kvinnor på deras egen dag. Han lämnade sedan över till Göran Forsling, som presenterade Borlängesonen Jussi Björling, vilken kom att bli en av världens förnämsta tenorer. I ord och bild följde Forsling Jussis liv från vaggan till graven. Programmet innehöll också ett antal musikinslag ur den rika skatt, som sångaren lämnat efter sig. Trots att Jussi inte fick uppleva sin femtioårsdag hann han med över 3000 framträdande. Det senaste året har Jussi med all rätt uppmärksammats mycket i såväl musik, litteratur som film.
Den presentation, som Göran Forsling höll vid SPF mötet, var ännu ett inslag i hyllningskören och han avtackades välförtjänt med blommor och varma applåder.

Dagens andra jubilar, Internationella kvinnodagen, uppmärksammades genom att Ann-Sofie Sterio berättade om kvinnojouren i Borlänge. Sedan 30 år tillbaka verkar jouren i Borlänge. Man ger samtalsstöd och juridisk hjälp och ställer också upp med kontakter till myndigheter. Dessutom erbjuds skyddat boende till de, som behöver.  Utan tvekan är man till ovärderlig nytta för utsatta kvinnor.

Mötet avslutades med programinformation och dragning i det traditionella lotteriet.

Referat / Lars Lyrvall

SPF Dalarna
Publicerad 2011-03-16
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas