Information om hjärtsjukvård hos SPF Köpingshus
Landet runt | SPF Västmanland
Bild: Colourbox

Information om hjärtsjukvård hos SPF Köpingshus

SPF Västmanland
Publicerad 2014-11-25

Den 13 november hade vi överläkaren Jan Saaw hos oss för att informera om hjärtsjukvård. Det var över 100 seniorer som var och lyssnade till hans föredrag. Nu ska jag inte försöka att återge hans föredrag i detalj för det kan jag inte. Men han talade om hjärtsjukvården hur den var förr, idag och i framtiden.

Det har gått väldigt framåt under senare delen av 1900-talet till idag. Jan berättade om olika symptom på de typer av hjärtsjukdomar som finns bland annat om kärlkramp, hjärtsvikt. Han berättade även om vilka behandlingsmetoder som användes tidigare.

Dagens behandling av hjärtproblemen är många olika. Idag förlitar sig läkarna på den forskning som har gjorts och inte som tidigare då erfarenheten var den rådande. Vi har alla säkert hört talas om att man kan göra hjärttransplantationer idag vilket är en mycket stor framgång. Vad kommer då läkarna längre fram att kunna göra och spåra för att förebygga olika hjärtproblem.

Det var en fantastiks intressant eftermiddag och Jan fick många och långa applåder. Vi avslutade som vanligt med kaffe och lottdragning.

Text Inga-Britt Lövelius

SPF Västmanland
Publicerad 2014-11-25
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas