Information om säkerhet i hemmet hos SPF Mora
Landet runt | SPF Dalarna

Information om säkerhet i hemmet hos SPF Mora

SPF Dalarna
Publicerad 2014-12-01

Onsdagens medlemsmöte inleddes med att Börje Elofsson hälsade alla varmt välkomna och ett särskilt välkommen till Konsumentverkets representant, Christina Bröms. Hon tackade för att hon fick komma hit till Majstångsbacken och berätta för oss om sitt arbete. Christina inledde med att säga; ”Jag kommer i förebyggande syfte, alltså innan någonting hänt”. Idag gäller det att vara på sin vakt. Man kanske får ett telefonsamtal där personen säger att man har ett organisationsnummer, för skog som man äger och vi kan erbjuda ett mycket bättre pris för telefonkostnaden, än man har idag. Tackar man ja till detta kan det stå en mycket dyrt. Man kanske sitter fast med ett avtal på 2 år hos sin nuvarande operatör och detta kan stå konsumenten riktigt dyrt om han avbryter avtalet. Christina berättade också om hur det manipuleras med inspelningar  och om man sagt upp någonting, så begär alltid skriftligt på detta. Fler exempel på lurendrejeri är när det t ex kommer ett sms från någon firma, där det står att något  blivit dubbelbetalt och vill ha kontonumret för att betala tillbaka summan. Det kan även vara kriminella personer som påstår att de har en firma och vill sälja saker, som naturligtvis inte finns.Christina Bröms information blev mycket uppskattat av medlemmarna och hon fick även många frågor, som hon genast svarade på. Vi fick veta om bytesrätt, öppet köp, garantier och mycket Börje Elofsson tackade henne och överlämnade en pingla för hennes medverkan hos oss på SPF.

Efter detta kom det in två trevliga poliser som genast ställde frågan:Vad är ni rädda för att det skall hända?” Det blev ett nästan unisont svar: ”Inbrott”. Ett par av medlemmarna hade redan varit med om detta.Poliserna manade oss att låsa dörrarna fastän vi är hemma. Många inbrott sker mitt på ljusa dagen, där man väljer att gå in i ett hus ett hus med dåliga fönster.De är nämligen mycket lätta att öppna med en kofot och snart är både smycken o andra värdesaker  borta. Bovarna är mycket smarta och lägger stöldgodset i ett kuvert och skickar iväg det i brevlådan. Vi uppmanades att märka våra värdesaker, skaffa larm i huset och grannsamverkan är också bra . Vi uppmanades även  att vara försiktiga vid uttagsautomater.  Trots allt detta är det väldigt tryggt att vara pensionär i Mora, allt enligt poliserna. Börje Elofsson tackade dem för deras medverkan och Bertil Andersson överlämnade en mässingspingla.

Ordf. Stig Sjöholm kom in på scenen, iförd reflexväst  som han gjorde reklam för och han uppmanade oss att bära reflexer  så att vi syns ordentligt i mörkret. Ett stort tack fick även alla kommittér som medverkat Börje Elofsson assisterade Bengt Johansson vid lottdragningen, mötet avslutades med kaffe och hembakat bröd.

Ing-Marie Kullander

SPF Dalarna
Publicerad 2014-12-01
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas