Landet runt | SPF Västerbotten

Ingemar Sandström informerade från förbund och distrikt

SPF Västerbotten
Publicerad 2015-01-19

Den här gången var det Bjurholms tur att få besök av SPF-distriktets ordförande Ingemar Sandström. Han var inbjuden till SPF Seniorerna för att informera från förbund och distrikt men också för att underhålla.

Ingemar började med att tala om distriktets viktigaste roll att stödja och hjälpa föreningarna då det är i föreningarna som verksamheten bedrivs. Distriktet anordnar utbildningar av olika slag allt utifrån föreningarnas behov och önskemål samt upprättar handlingsplaner för medlemsvård m m. Distriktets ordförande och ledamöter ska synas och besöker de olika föreningarna och lyssnar av vad föreningarna har för förväntningar på distriktet samt berättar om verksamheten.

Ingemar informerade också vad som händer på förbundsnivå och om deras hjärtefrågor, varav ålderism är ett viktigt område. Att ta vara på äldres kunskaper och visdom borde vara en självklarhet i samhället. Seniorer borde i högre utsträckning ges möjlighet att själv bestämma vilken form av hjälp man vill ha.

Efter fikat som några damer och herrar från Agnäs ordnat samt lotterier tog distriktsordföranden fram gitarren för att sjunga och spela Elvis. Med låtar som O sole mio, It´s now or never, Blue Hawaii, Return to sender, och som avslutning How great yor are, kunde åhörarna, speciellt damerna, drömma sig tillbaka till ungdomstiden. Aina Nygren tackade och påminde medlemmarna om kommande årsmöte.

Aina Nygren

SPF Västerbotten
Publicerad 2015-01-19
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas