Jubel och fest hos SPF Bergnäset
Landet runt | SPF Norrbotten

Jubel och fest hos SPF Bergnäset

SPF Norrbotten
Publicerad 2013-10-25

I dagarna har Bergnäsets SPF firat föreningens 20-åriga verksamhet i restaurang Nordkalotten. När dörrarna öppnades tågade 162 festsugna medlemmar in i salen till samlingsmusik av Göran Lindgrens eminenta trio. Kvällens toastmaster Bruno Ekberg hälsade alla välkommen och särskilt inbjudna gäster. Distriktsordförande Bengt Ingesson med hustrun Inger, som är ordförande i SPF Häggen i Piteå och ledamot i SPF:s Förbundsstyrelse. Hedersmedlem Åke Henriksson, en av föreningens grundare, som varit ordförande de första 8 åren.

Det serverades en tre rätters middag och kvällen förflöt under en trevlig stämning och stor glädje. Föreningens kör Mandakören under ledning av Göran Lindgren sjöng och gladde mycket. Enligt många en av körens bästa framträdande. Föreningens historik framfördes av ordförande Rolf Nordqvist på ett föredömligt sätt, sakligt och intresseväckande. Vi fick en exposé över allt som skett. Man kan undra hur vi hunnit med allt. Rolf berättade att enligt Befolkningsstatistiken finns det ca 700 äldre från 65 år och uppåt i Bergnäset. Av dessa äldre har Bergnäsets SPF 325 som medlemmar.

Kvällens stora gästartist Riksspelmannen Svante Lindqvist en underhållare av rang. Publiken skattade högljutt till hans mustiga och underfundiga historier. Svantes briljanta fiolspel inte att förglömma. Han måste vara en av de bästa i nutid. Svante gav oss ett ord på vägen ”Hoppet”, som vi alla nog skall ta tillvara.

Föreningen uppvaktades av distriktsordförande Bengt Ingesson. Han uttryckte beröm och lycka till i framtiden för Bergnäsets SPF och överlämnade en gåva från Norrbottens SPF-distrikt. Ordförande Rolf Nordqvist tackade för uppvaktningen och gåvan.

Några medlemmar hedrades för sina insatser med vackra blommor. John Lindberg kassör sedan starten. Föreningens första ordförande under 8 år Åke Henriksson, som senare på allas vägnar tackade för kvällen. Alice Stenlund, Friskvårdsansvarig, 11 år som ledare av gymnastiken för föreningens medlemmar.  Bruno Ekberg, Programansvarig under 11 år.

Det hurrades för 20-års Jubilaren Bergnäsets SPF vid flera tillfällen under kvällen.

Ordförande Rolf Nordqvist avslutade och tackade inbjudna gäster och alla medverkande. Tackade den stora medlemsskara som mött upp och hoppades på stora framgångar för förenigen i framtiden.

Vi kan konstatera att vi varit med om en hellyckad afton.

Rolf Nordqvist
Ordförande

SPF Norrbotten
Publicerad 2013-10-25
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas