Julgröt Julsånger och intressant Föredrag
Landet runt | SPF Västerbotten

Julgröt Julsånger och intressant Föredrag

SPF Västerbotten
Publicerad 2012-12-06

SPF Umeå norra avslutade året med traditionell julgröt i en fullsatt församlingsgård i Tavelsjö.

Ordförande Sten Lindberg hälsade 123 medlemmar välkommen och särskilt dagens föreläsare Maria Trotsman, barnmorska som arbetat för Läkare utan gränser, och Johanna Nordgren och Ingemar Grahn som stod för musikunderhållningen.

Sten överlämnade ord och ton till Ingemar och Johanna som inledde med att alla fick sjunga med i psalmen Bereden väg för Herren. Ingemar läste adventsdikt och bjöd på både solosång och psalmsång med publiken. Efter julgröten och de goda smörgåsarna berättade Maria om sitt utlandsarbete och om Läkare utan gränsers viktiga arbete för de mest utsatta i krig och katastrofer.

Maria har vid åtta tillfällen arbetat som barnmorska, i bl.a Afghanistan och Darfur, under primitiva och svåra förhållanden. Möten med våldtagna kvinnor och barn som inte klarade starten i livet hörde till vardagen. Många berörande berättelser som Maria avslutade med ett citat av den Egyptiske gynekologen Mohmont Fathallas;

”Kvinnor dör inte av sjukdomar som vi inte kan bota. De dör därför att samhällen ännu inte bestämt sig för om deras liv är värda att rädda”

Medlemmarna samlade (spontant) in 4 450:- som skickades till Läkare utan gränser.

Under tiden kaffet serverades såldes lotter och därefter höll Ingemar en kort andakt som han avslutade med att sjunga ”O, helga natt”.

Efter lotteridragningen tackade Sten både de som medverkat, och bidragit till en tänkvärd och stämningsfull eftermiddag, samt köksgruppen för den goda maten och alla medlemmar som närvarat../Maj-Britt

SPF Västerbotten
Publicerad 2012-12-06

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas