Jullunch i Sydporten
Landet runt | SPF Västerbotten

Jullunch i Sydporten

SPF Västerbotten
Publicerad 2012-01-06

Hörnefors: Sjuttiofem personer hade samlats till jullunch vid årets sista månadsmöte i SPF Sydporten. Huvudattraktionen var luciatåg med ettorna från Hörnefors centralskola. Deltagarna möttes med glögg och pepparkakor innan en lång rad med lucior, tomtar, stjärngossar och pepparkaksgubbar tågade in i lokalen. Frimodiga och duktiga barn framförde ett antal julsånger under ledning av lärare. Som tack för det vackra och trevliga uppträdandet samlade deltagarna in pengar till valfri trivselaktivitet i skolklassen. Jullunchen i form av en god traditionell jultallrik avrundades med kaffe och kaka samt frukt och choklad.

Ordförande Catarina Wiklund informerade om en skrift kallad Okloka listan, som vänder sig till äldre och handlar om att uppmärksamma olämpliga läkemedel. Man får råd om vilka frågor man bör ställa till sin läkare vid varje tillfälle man får nya mediciner utskrivna eller när gamla recept skall förnyas. Vidare att några intressegrupper med olika inriktningar kommer att starta studiecirklar efter nyår. Uno Höök berättade bl a om formerna i den pågående läse- och filmcirkeln. Han redovisade sedan från källan SCB att 144 kvinnor heter Jesus och 406 män bär detta namn. 16 män heter Jul medan en person heter Önska och en heter God. En kvinna heter Gröt, en heter Socker och en tredje heter Kanel medan mer än 10 män heter Mandel.

Mötet avslutades med tack till alla som medverkat samt utlottning av vinster skänkta av företagare i närområdet. Gun Jonsson informerade och tog emot anmälningar till Risliamatörernas revy den 24 februari 2012.

 

Gun Jonsson

SPF Västerbotten
Publicerad 2012-01-06

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas