Landet runt | SPF Bohuslän

Knytkalas hos SPF Viken, Uddevalla

SPF Bohuslän
Publicerad 2013-05-28

Ett 80-tal SPF-medlemmar från olika föreningar i distriktet deltog när SPF Viken i vackert försommarväder hade knytkalas i Regementsparken, Uddevalla den 23 maj.

Det blev en mycket trevlig eftermiddag i Rotundan med underhållning av Bohus Tyrolerkapell, ett 11-mannaband med vokalisten Roland Jönsson.  Att vädergudarna var med oss och lät solen skina bidrog också till stämningen.

Christer Bjurström filmade evenemanget för Lokal-TV, Uddevalla

En av Vikens medlemmar, Bengt Rahm, som under många år varit parkförvaltare i Regementsparken, berättade om parkens historia. Den invigdes 1921 och utrustades med tiden med såväl dansbana, Rotundan, som en utomhusscen i form av en amfiteater. Parken ligger i ett kuperat landskap invid en strid del av Bäveån. Den domineras av böljande gräsytor under mäktiga hängbjörkar, en blodbok och andra vackra träd. När I17 lades ner 1992 övergick regementsparken i en vänförenings förvaltning. Parken har genom föreningen kompletterats med ett museum, som berättar Bohusläns försvarshistoria. Det är inte många regementen i Sverige, om ens något, som har haft en liknande vacker park inom sitt område.

Efter att ha deltagit i allsång och ätit och druckit av medhavd förtäring avslutades kalaset med ett lotteri och Stig Axelsson, Vikens ordförande, tackade orkestern för den fina underhållningen och Bengt Rahm för sitt intressanta anförande. Till sist tackade han alla som kommit och önskade deltagarna en trevlig sommar.

SPF Bohuslän
Publicerad 2013-05-28
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas