Landet runt | SPF Västmanland

Köpingshus Teaterresa

SPF Västmanland
Publicerad 2012-05-20

Den  16 april så startade en buss med ett 50-tal seniorer från Tunadalsparkeringen med sikte mot Helsingfors. Nu går det inte att åka buss över vattnet utan vi åkte med Vikinglines Mariella till Helsingfors för att se Kristina från Duvemåla på Svenska Teatern i Helsingfors.

Vid alla båtfärder så är en del rädda för att det skall blåsa upp på sjön, men vid denna resa låg vattnet alldeles spegelblankt, det gungade lite på det öppna vattnet men det var inte så farligt.

Väl framme i Helsingfors så började teatern redan kl 12.00 och varade i tre och halvtimme med paus. Svenska teatern har återinvigts efter en stor ombyggnad och det var en fantastisk vacker salong och vi hade väldigt bra platser.

Kristina från Duvemåla har framförts i Sverige på olika platser och många av oss har sett den. Nu är det här en liten mindre teater och själva föreställningen var omgjord för att passa en liten scen. Men innehållet var detsamma. Både Benny Andersson och Björn Ulvaeus var mycket involverade i själva uppsättningen på en mindre scen och hade säkert haft sina fingrar med i vilka som skulle spela de olika rollerna. Det var en fantastisk upplevelse var det allmänna intrycket från oss. Mycket duktiga skådespelare och många av dem var med i nästan varje scen.

Så var det dags för återfärden till båten och även denna överfart blev lugn och stilla i alla avseenden. Väl framme i Stockholm så stod vår buss med chauffören Anders och väntade på oss och tog oss tillbaka hem till Köping.

Inga-Britt Lövelius

SPF Västmanland
Publicerad 2012-05-20

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas