Kraftverket visade upp sig
Landet runt | SPF Västerbotten

Kraftverket visade upp sig

SPF Västerbotten
Publicerad 2012-09-20

Livet i finnskogarna med Götes duo fick inleda SPF Kontakts senaste årsmöte på kyrkstugan. Därefter hälsade ordf Rolf Eckeskog välkommenoch då särskilt till dagens gäst Liselott Grahn.

Hon arbetar som handledare på Kraftverket, ett EU-projekt som riktar sig till de som står utanför arbetsmarknaden i Bjurholm.  Målgrupp är i första hand unga arbetssökande, i andra hand övriga arbetssökande. Därefter kommer personer med utländskt ursprung varav de flesta är flyktingar samt långtidssjukskrivna. De inskrivna
får i första hand lära sig fungera i grupp. Därefter gör man praktik som kan leda till arbete eller utbildning. Kraftverket arbetar utifrån individuella lösningar och man stöttar och uppmuntrar varandra i gruppen till att ta behövliga kontakter för att nå sitt mål. Åhörarna fick också lyssna på en särskilt inbjuden person som berättade hur hon fått hjälp av Kraftverket att komma ut i arbetslivet.

Under fikat som ett gäng damer från Näsland ordnat såldes lotter med blåbär och lingon som skänkts av Hulda och Göran Carlsson som extravinster.
Därefter berättade studieansvarig Ulla Helmersson om  bl a Läskraft som SPF Kontakt nu startar i samverkan med Vuxenskolan.  Som avslutning tackade Rolf de medverkande samt köket för gott fika.

Text Aina Nygren

 

SPF Västerbotten
Publicerad 2012-09-20

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas