Kulturresa till St.Petersburg
Landet runt | SPF Västernorrland

Kulturresa till St.Petersburg

SPF Västernorrland
Publicerad 2012-09-26

SPF Nolaskogs i Örnsköldsvik har gjort en trevlig studieresa till St.Petersburg.Resan gjordes med egen buss hela vägen genom Finland och Rysslan vidare genom Estland via Narva och sedan med färja åter till Stockholm och Ö-vik.

När vi åkte genom Finland och Karelen området fick vi se platser som varit hårt utsatta under krigsåren.Inresan till Ryssland var som väntat ”byråkratisk” med nogranna kontroller av både bagage och personer. Detta trots att vi hade alla visum och övriga hand-lingar helt i sin ordning. 

Det var en mycket händelse rik resa där vi övernattade 4 nätter på ett först-klassigt hotell i St.Petersburg. Med på resan var en vår egen reseledare Hans Nordin samt en svensktalande guide som mötte oss i Viborg.   Resan var minutiöst noggrannt planerad av Bredby Buss AB som hjälpte oss med allt både före och under denna resa.

Vi han besöka alla kända platser i denna stora stad, och beundras av all skönhet som finns bevad i kyrkor och palats. De flesta blev nog väldigt förvånade över allt guld som utgjorde utsmyckning påde inne i byggnaderna och på dess fasader och fina kupoler.

Vår resa gick sedan genom mer landsbyggds artade områden mot övergången till Narva i Estland. Där fick vi på många ställen se hur enkelt och primitivt  folket hade det i Ryssland utanför storstadsområdet. Vår resa gick sedan till Tallin där upphåll gjordes innan vi skulle borda färjan tillbaka mot Stockholm.

Alla som var med på denna resa var mycket nöjda med allt de fåt uppleva. Det framkom flera önskemål om liknande resor i framtiden.

SPF Västernorrland
Publicerad 2012-09-26

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas