Kvarnens resa till Thailand
Landet runt | SPF Stockholm

Kvarnens resa till Thailand

SPF Stockholm
Publicerad 2013-02-05

När den ena grådagen efter den andra avlöste varandra och man inte såg ljuset i tunneln någonstans, kändes det skönt att i snöglopp få sätta sig i en taxi med destination Arlanda flygplats för vidare transport till sol och värme.  Torsdagen den 10 januari var vi ett 20-tal frusna pensionerade nordbor som sammanstrålade för att åka vidare till Thailand och Mae Phim. Att det i samma område där vi skulle bo, hade brunnit i nyårshelgen, skrämde oss inte. Vi var alla taggade och såg fram mot att åter få se solen och känna värmen i luft och hav.

Resan till Thailand beräknas till elva timmar. Det kan bli en lång tur i ett flygplan, men med Thai Air gick tiden fort. Servicen var utmärkt och medvinden gjorde att restiden förkortades med cirka en timme.

Tänk att få landa, fullt vinterklädda, i en stekande värme där termometern visar + 30 grader i stället för minusgrader, snö och kyla. Detta måste upplevas på plats! Omställningen var stor kan jag berätta, men den gick snabbt och mycket bra. Det var bara att skala av allt vi hade på oss och byta ut det mot badkläder och shorts och så i väg till stranden och havet där termometern visade på + 29 grader. Det var ljuvligt för stela leder och isig själ att få tina upp i detta klimat!

Så följde tolv fantastiska dagar med sol och värme hela tiden, aldrig mindre än + 28 grader. Trevliga utfärder till bl a en orkideodling där vi fick se alla vackra blommorna som odlas i Thailand, ett unikt akvarium, många tempel bl a ett som vaktades av ett flertal små, söta apor som gärna ville hälsa på oss turister. Tre underbara, avslappnande stunder hos thaimassöser var också en upplevelse i sig. En heldag i huvudstaden Bangkok var också inlagd och där fick vi åka flodbåt och se alla de pittoreska husen alldeles på floden där människor bor, tvättar, badar och lever. Vi besökte en stor marknad där levande kycklingar delade plats med klockor, kläder, motor- och mopeddelar, grodor, fläskkött och allt annat en thailändare behöver för att genomleva sitt liv. Guldbuddan, Thailands valutareserv, var fantastisk att se liksom den stora, liggande buddan. Plus naturligtvis folklivet i den stora staden.

För en glutenintolerant person som Lars-Erik fungerade  semestern i Thailand alldeles utmärkt. Den thailändska maten med många olika rätter i bufféform gjorde att det alltid fanns något som passade och smakade bra. Glutenfritt bröd till frukost fanns det inte där vi bodde, men det hade vi tagit med oss hemifrån och stoppat i frysen på hotellrummet så det fungerade också.

Men något måste förstås ändå med som inte var så bra. Bussen till Mae Phim från Bangkok när vi kom var skraltig och hade dålig fjädring. Vi hoppade och for som små bollar i luften den dryga två timmar långa resan. Insekterna på vårt rum som fanns där när vi checkade in var inte heller
så kul, men efter någon sorts besprutning försvann de i alla fall och det blev bara vi kvar på rummet. Några av vår grupp fick också byta rum utav olika orsaker.

Men ändå, att beskriva i ord allt vi fick se och uppleva varvat med sköna, lata stunder på stranden där vattnet var mjukt som thaisiden går inte, men vi vill framföra vårt stora tack till CK:s Resor som arrangerat dessa dagar till vår fulla belåtenhet. Christer och Tomas var duktiga och
jättetrevliga guider som vi gärna vill träffa igen.

Lena och Lars-Erik Larsson, SPF Kvarnen Järfälla


Se SPF Kvarnens Thailandsresa på film:

Del 1

http://www.youtube.com/watch?v=nL6A1DqFbrE&list=UU7Ic4n2HJy6ReSUeXXgJszQ&index=1

Del 2

http://www.youtube.com/watch?v=50JrfWND3Xw&list=UU7Ic4n2HJy6ReSUeXXgJszQ

 

 

SPF Stockholm
Publicerad 2013-02-05

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas