Landet runt | SPF Skaraborg

Lidköpings månadsmöte i september

SPF Skaraborg
Publicerad 2011-10-27

I ett riktigt höstruskväder kom ca 125 SPFare till Rotundan för att ta del av fin och intressant underhållning samt information från de olika verksamheterna.

Björn Ekblom, mycket kunnig operaälskare, tog oss med på en utflykt i operans värld. Björn berättade om de olika genren inom operan såsom bl a barock-, romantisk- och komisk opera och berättade att operans födelse var under 1600-talet då den första operan Euridice  uppfördes i Florens.

Vi fick också höra olika arior ur olika operor och där vi fick försöka uttrycka vad för känslor som operan gav oss. Det var ljuv kärlek och bitter kärlek, det var underbar mäktig musik. En stor upplevelse för många.

Efter detta gavs information om kommande studiebesök och konserter av resekommittén, Studieförbundet Vuxenskolan påminde om höstens cirklar. Carl Magnus Hansen informerade om trafikfrågor och fäste uppmärksamheten på den kommande mörka tiden och uppmanade oss alla att använda reflexer och cykelhjälmar.

Information gavs från Cafégänget om höstens Caféprogram. Alltid lika intressanta ämnen. Café 15 startar den 22 september i Wennerbergsgården.
Andreas Gustafsson från Lidköpings kommun informerade om den kommande Peppar Peppar dagen som handlar om seniorers säkerhet. Dagen är den 30 september på Röda Kvarn med utställning och information av bl a polisen, brandförsvaret m fl.

Efter detta smakade det gott med kaffe. 2 nya medlemmar hälsades välkomna.

SPF Skaraborg
Publicerad 2011-10-27
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas