Lokalrevy med grå Pantrar!
Landet runt | SPF Västernorrland

Lokalrevy med grå Pantrar!

SPF Västernorrland
Publicerad 2013-01-21

Seniorrevy i Njurunda med medlemmar från SPF Club Nivrén Njurunda.
2009 startades en revyskola i Sundsvall med planer på att starta en avdelning för seniorer. Men på grund av ekonomin och att deltagarna var för få blev det inget. Då trädde Kattis Melander med tjugo års revyerfarenhet in i handlingarna och på eget initiativ drog hon igång en studiecirkel med deltagare från SPF Club Nivrén och kallade den för Seniorrevyn. Hennes tanke var att göra en revy i två akter med premiär 2009. Hon samlade en ensemble intresserade, men totalt orutinerade, till projektet och körde igång med liv och lust.

Man har ju hört att det är så svårt att lära sig nya saker när man kommit upp i åren. Men den här ensemblen har bevisat att det går att lära sig nytt fast man passerat 65-årsstrecket och uppåt fast de fått de grå tinningarnas charm.

De flesta inslagen är egenproducerade av Kattis Melander och Lillemor Edvall kompletterat med nummer utifrån, exempelvis Falkenbergsrevyn, som har en allmän prägel. Men huvuddelen av materialet har en lokal anknytning där politiker och andra makthavare får sina berättigade kängor.

2012-års Seniorrevy, med titeln Då och Nu, var hittills den klart bästa. Textmaterialet var vassare än tidigare, tempot var högre och de agerande visade upp en proffsig attityd som gick hem med hull och hår.

Så snacket om att det inte går att lära gamla hundar att sitta är nys, vilket Seniorrevyn har bevisat med eftertryck. Sex föreställningar med mer än 1400 åskådare visar att det var en uppskattad revy.

Hans-Erik Bergman

SPF Västernorrland
Publicerad 2013-01-21

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas