Lyckad Mallorcaresa
Landet runt | SPF Stockholm

Lyckad Mallorcaresa

SPF Stockholm
Publicerad 2011-11-01

Tidig fredagmorgon 9 september kl. 04.30 avgick bussen från Jakobsbergs centrum (som vanligt för SPF-resor) men denna gång var destinationen Arlanda flygplats.
49 yrvakna, men förväntansfulla och glada pensionärer mötte upp inför den förlängda sommarresan till Mallorca.

Incheckning i krångliga apparater, men till sist satt vi ändå allihop på planet mot Palmas flygplats som mål. Resan ner gick snabbt och tre och en halvtimme senare landade vi i flödande sol och en värme som inte var som den vi lämnade bakom oss i Sverige.

Järfälla Resebyrå i samarbete med Fritidsresor och SPF hade ordnat inkvartering på lägenhetshotellet Orquidea Playa i Alcudia. Hotellet låg på barfotaavstånd från stranden med promenad förbi den svalkande poolen.

Fina rum, fullt utrustade med kök, spis, mikrougn och kylskåp fanns för alla gäster. Trevlig personal som pratade norska eller svenska så inga språksvårigheter uppstod. God och mycket mat, halvpension med frukost och middag på hotellet varje dag, så ingen behövde gå hungrig. Lunch åt man på stan eller ordnade själv i det lilla köket hemma.

Temperaturen i luften höll sig kring + 30 grader alla dagarna vi var där. Solen sken från en molnfri himmel sju dagar i följd. Temperaturen i vattnet var + 28 grader och det fanns absolut ingenting att klaga på.

Utflykter ingick priset. Dels två vandringsutflykter för de som så önskade, inget tvång. Man valde helt och hållet själv om man ville följa med eller om man ville tillbringa dagen på stranden eller ute på stan för shopping. En utflykt till Palma för att bese den fantastiska katedralen där och en utflykt till den lokala marknaden för att göra fynd att ta med sig hem.

Dagarna gick alltför fort! Många var vi nog som hade önskat oss åtminstone två, tre dagar till i detta fantastiska klimat med alla vänliga människor runt omkring. Men så blev det inte. Den 16 september måste vi packa ihop våra väskor, lassa in dem i bussen och åka tillbaka till Palma flygplats för att mitt i natten landa på Arlanda flygplats.

Betyget för denna resa blir en klar 11 i en skala 1 till 10. Det var den klart bästa resa vi någonsin åkt med SPF. Vad var det som var så bra? Klimatet, medresenärerna, maten, hotellet, men det bästa av allt var friheten. Friheten att göra som man själv ville och önskade. Inget som helst tvång att åka med hit eller dit. Ville man resa på utflykt, så valde man det. Ville man inte resa på utflykt, så valde man det.

Tack Janne från Järfälla Resebyrå och Åke från SPF Kvarnen för den bästa SPF-resan någonsin! Det får ni gärna göra en gång till.

Lena & Lars-Erik Larsson mycket nöjda Mallorcaresenärer
Se gärna filmerna från resan på SPF järfällas hemsida:
http://www.spfpension.se/content.asp?nodeid=26408

SPF Stockholm
Publicerad 2011-11-01
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas