Må bra från topp till tå
Landet runt | SPF Gotland

Må bra från topp till tå

SPF Gotland
Publicerad 2015-11-23

”Må bra från topp till tå” var temat som lockat ett 80-tal Höstglödare till Väskinde bygdegård. Dagen startade kl 10.00 med att Lisbeth Stenström hälsade alla välkomna och lämnade över mikrofonen till Linda Eklund från hälso-sjukvårdsförvaltning.  Linda berättade bland annat om att på vårdcentralerna i dag finns levnadsvårdmottagningar där vi kan få hjälp och råd vad gäller kost, motion, alkohol och tobak.

Cecilia Persson, Socialförvaltningen, pratade om anhörigstödet en viktig funktion för alla som vårdar en anhörig i hemmet.

Runt om i lokalen fanns olika stationer att utforska.  Margareta Sundberg, Vobis, visade och informerade om olika hjälpmedel. Hans Sandmark, fotortoped, provade ut och visade fotinlägg och skor. Mejan Ingmansson, fotvård, gav goda råd om fotvård och visade skor.

Ulrika Lindh Sporre, hörselkonsulent från Hörcentralen, informerade om sina erfarenheter som hörselskadad och om erfarenheter från sitt dagliga arbete. Med sig hade hon två hörseltolkar.

Emma Hargeby , Apotekare,  informerade om  medicinens inverkan på balansen och sömnen.

Louise Hemph, Farmaceut, kollade blodtryck och vägde besökarna och fick fram förutom vikten  både BMI och muskelmassa.  Annelie Hanebring, Korpen, visade hur man skall träna balansen med olika hjälpmedel och redskap.

En utställning visade det dolda sockret i det vi äter och dricker. Datorer fanns att tillgå och där visades hur man kan använda datorerna till att träna minnet.

Samtidigt fanns i lokalen en tipspromenad med frågor knutna till dagens tema.

Kl 12.00 var break för lunch, en mustig fisksoppa och grovt bröd.

Nästa viktiga programpunkt var prostata. Information om arbetet med ”Mustaschkampen”.  Göte Pettersson och Gunnar Ericsson berättade om egna erfarenheter av prostatacancer.

Tid för Otendag, lottdragning och rättning av tipspromenaden. Dagen börjar närma sig sitt slut och Ann-Marie Lindahl avrundade dagen med att uppmanade alla ”tänk positivt”.

 

 

 

 

SPF Gotland
Publicerad 2015-11-23
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas