”Må bra på äldre dar”
Landet runt | SPF Dalarna

”Må bra på äldre dar”

SPF Dalarna
Publicerad 2014-10-27

Ett drygt 80-tal medlemmar hos Leksands Veteranklubb fick uppleva en spännande eftermiddag vid månadsträffen den 15/10 med temat ”Må bra på äldre dar”. Temat är ett led i SPF hälsofrämjande verksamhet och det goda åldrandets fyra hörnpelare.

Dessa är:

  • Fysisk aktivitet
  • Bra matvanor
  • Social gemenskap
  • Meningsfull sysselsättning

Deltagarna minglade till musik framförd av Elin Winther och bjöds på nyttigheter såsom välsmakande grönsakssoppa med bröd, grönsaker och frukt.

Eva Jonsson, distriktsansvarig för ”Folkhälsa” inom SPF, informerade om de friskvårdsaktiviteter som finns inom kommunen och deltagarna fick också smaka på produkter som hälsokostbutikerna i Leksand generöst tillhandahållit.

Efter kaffe med hembakt bröd höll Anna Sommar, leg. sjukgymnast och seniorcoach, ett uppskattat föredrag om träning och betonade vikten av att styrketräna på äldre dagar. Det räcker inte med promenader och trädgårdsarbete. Hon nämnde också en intressant artikel i SvD, ”Intensiv styrketräning kan bromsa åldrandet”. Vi fick oss också till livs ett par nyttiga övningar som vi kan göra hemma. Anna avslutade med att ge oss den del kostråd.

Träffen avslutades med lotteri med ”Må-bra-vinster” som t.ex. massage, fotvård, ansiktsbehandling och luncher i Masesgården samt inträden till simhall och gym.

Text: Eva Jonsson
Foto: Stig Jakobsson

SPF Dalarna
Publicerad 2014-10-27
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas