Landet runt | SPF Södermanland

Mästerkockar i veteranklassen

SPF Södermanland
Publicerad 2011-08-10

altNu skulle här ”kursas”! Sex SPF-tjejer började laga mat tillsammans. Vi skiftade mellan oss om att stå som värdinna och bestämma menyn. Den presenterades för de övriga i kopior att använda när man ville imponera på sina vänner. Det blev både förrätt, huvudrätt och dessert.
Ett krav var att allt skulle lagas på plats och kunna ätas inom ca 1,5 tim.
Vi delade upp arbetet mellan oss och skred till verket under skratt, prat och avsmakningar.
Även dukningen var viktig med vackra dukar, blommor, ljus och dekorationer alltefter årstiden.
Efter sex omgångar kändes det tråkigt att sluta, så vi körde en vända till.
Deltagarna hade ett åldersspann på 22 år.
Vad har vi ätit? Jo- allt från en exotisk babotie (köttfärsrätt) från Sydafrika till norsk fjordlax och raggmunk med rårörda lingon från de djupa skogarna i Norrland. Förrätterna har bl.a. bestått av räkor och avokados. Varmrätterna av olika kyckling- och kötträtter som avslutning rabarber, fromage eller kaffe med kaka.
Den goda doften spred sig in till bridgeklubben i rummet bredvid. Kanske kan de bilda en ny ”laga mat tillsammans- kurs”.
Vi sex har beslutat att göra ett uppehåll.
Text Marianne Söderberg

WordPress – Fel

Det har uppstått ett kritiskt fel på webbplatsen.

Läs mer om felsökning i WordPress.