Makalös 50-tals SHOW på Cassels
Landet runt | SPF Dalarna

Makalös 50-tals SHOW på Cassels

SPF Dalarna
Publicerad 2014-10-14

Nio förväntansfulla SPFare från Falubygden åkte i minibuss till Cassels i Grängesberg för att återuppleva ungdomslåtarna från 1950-60 talen. Resan hade arrangerats av Lars Jalkevik som både fixat biljetter och buss. Lars körde också själv bussen.

Efter kort matuppehåll i Ludvika anlände vi mätta och belåtna till Grängesberg och Cassels prick kl 19.00. Strax efter att vi bänkat oss i den nästintill fullsatta salen började konserten. Och vilken konsert eller snarare SHOW det blev !!!!

Be Bop A Luba med Peter Jezewski, som har ett förflutet i Boppers, och hans 11 manna orkester underhöll oss i drygt 4 häftiga/makalösa timmar (inkl. en 20 minuters paus).

Gästartister denna kväll var Stefan Nykvist (f.d. Larz Kristerz) och Sara Larsson.

Vilka duktiga artister och vilken spelglädje de visade. Peter avlöstes flera gånger av andra bandmedlemmar och de lät precis lika bra. Vi i publiken ryktes också med i körsång och handklappning i flera av låtarna.

Artisternas kläder och frisyrer var också tidsenliga med bl.a. härliga håruppsättningar på damerna och uppkammade ”Elvisfrisyrer” på grabbarna.

Orkestern avverkade över 50 låtar under showen. En mycket imponerade kavalkad och idel klassiker från bland andra Neil Sedaka, Eddie Cochran och Paul Anka.

Publiken tackade alla artisterna med stående ovationer.

Trötta men mycket nöjda återkom vi strax efter midnatt till Falun. Ett stort tack till Lars Jalkevik som gjorde denna upplevelse möjlig!

Se fler bilder här.

Text o bilder: Per Börjesson

SPF Dalarna
Publicerad 2014-10-14
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas