Månadsträff i Bjurholm 12 april 2013
Landet runt | SPF Västerbotten
Ordf Louise Bonta tackar Börje Hörnlund för intressant anförande Foto: Lage Algotsson

Månadsträff i Bjurholm 12 april 2013

SPF Västerbotten
Publicerad 2013-04-17

Inte utan stolthet men samtidigt ödmjukt konstaterade Börje Hörnlund inför 80-talet SPF-are i kyrkstugan Bjurholm att han arbetat som politiker på samtliga nivåer; kommun, landsting, riksdag för att sedan utnämnas till statsråd/minister och avsluta sin politiska karriär som landshövding. Men Börje hade valt som ämne ”Bjurholm i mitt hjärta” och kallar sig själv för halv Bjurholmare. Han började sin skogliga bana som skogspraktikant hos förvaltare Lejonhuvud i Bjurholm innan han så småningom var färdigutbildad skogsmästare. Något som både förvånade och gladde hans far som trodde att det var endast idrott Börje var intresserad av och duktig i utifrån betygen på realskolan.

Börje menar att hans största lärdom ändock har varit att han fick lära sig kroppsarbetets villkor och hans ledstjärna är ödmjukhet. Han var duktig fotbollsspelare för Bjurholm när laget spelade i division IV på femtiotalet.  Han fick nu också tillfälle att träffa några gamla fotbollskompisar. Det var nämligen månadsträff för SPF Kontakt på kyrkstugan och Börje Hörnlund var inbjuden gäst och hade hälsats  välkommen av ordf Louise Bonta innan han inledde sitt framförande.
Några Balforsdamer skötte fikat och lotter såldes. Ordf tackade alla medverkande och framförallt Börje Hörnlund för hans framträdande och som avslutning sjöng Börje ”Gamle Svarten” till ackompanjemang av Götes Duo.

Text Aina Nygren

SPF Västerbotten
Publicerad 2013-04-17
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas