Månadsträff SPF Götene-Kinnekulle
Landet runt | SPF Skaraborg

Månadsträff SPF Götene-Kinnekulle

SPF Skaraborg
Publicerad 2013-11-04

Ordf Kent Hulth kunde hälsa 120 medlemmar välkomma till oktobers månadsträff i Församlingshemmet. 5 nya medlemmar hälsades välkomna.

SPF-kören ledde allsången ” En gång vi seglar i hamn” innan ordf fortsatte med information.  Tanken är att få till stånd en träff med kommunen om vinterväghållningen i kommunen. Kom också gärna med synpunkter på Götene kommun som seniorkommun.

Efter detta var det 9-årige Vilhelm Moqvist tur att ta flygeln i besittning. Vilhelm spelar klassisk pianomusik på ett fantastiskt sätt och belönades med kraftiga applåder. Alla vi som lyssnade är nog överens om att vi får se Vilhelm i stora sammanhang framöver.

Stig Andersson informerade om kommande resa till Göteborg, höstsupén den 22 nov och att på nästa månadsmöte presenteras vårens spännande program med bland annat intressanta resor.

Anita Blom presenterade sitt hemland Holland med fina bilder. Vi fick se Hollands, eller Nederländerna som är rätta namnet, olika kännetecken såsom tulpanerna, väderkvarnarna och kanalerna.

Anita fick som 9-åring sin svåra stamning efter en flytt till en annan del av landet, och blev där retad och mobbat för sin annorlunda dialekt. Musiken blev då hennes räddning, genom den kunde hon uttrycka sig. Hon blev under hela sin skol- och ungdomstid nedtryckt och ingen trodde på henne. Hon träffade en svensk kille och flyttade hit, svenska var inte lätt att lära
med alla våra sje-ljud.

Vid 27-års ålder kom Anita i kontakt med Stamningsförbundet och är nu med i dess styrelse. Anita har även pratat inför EU och poängterade att försöka komma över sina rädslor genom att
ge sig i kast med dem.

Aino Ahlström informerade om en kommande kamratcirkel om tar upp kost, motion och livsstilsfrågor ” Må bra efter 60”.

SPF-kören sjöng ytterligare några låtar innan mötet avslutades med lottdragning.

Text Ulla Jansson

 

SPF Skaraborg
Publicerad 2013-11-04
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas