Många aktiviteter hos Vattudalen
Landet runt | SPF Jämtland
Foto: Colourbox

Många aktiviteter hos Vattudalen

SPF Jämtland
Publicerad 2015-09-25

SPF Seniorerna Vattudalen har haft många aktiviteter även den här sommaren.

I juni var det ett 50-tal medlemmar, som åkte och besökte Skansen Klintaberg i Valsjöbyn, där Örjan Sedin guidade. Skansen byggdes under året 1943. Uppgiften för de förband som placerades där var att stoppa en eventuell tysk invasion från Norge. Efter denna intressanta visning var det dags för lunch på Rörvattnets fjällhotell, med god och mycket mat. Sedan gick färden till Laxvikens Skogs- och flottarmuseum, som ägs av familjen Folke Boog. Museet är inrymt i gårdens ladugård, där han har samlat tusentals föremål från den tid då skogsbruket höll Norrlands inland levande. Förutom all fakta om flottningen, så underhöll han även med musik och trollkonster.

Lördag den 4 juli var det dags igen för en ny resa, då gick den till Föllinge och sommarfarsen ”För kung och fosterland” på Hembygdsgården. Botvidgänget tog oss med på en två timmars lång resa med förvecklingar och man undrade hur de skulle ta sig ur det hela. Många glada skratt blev det under föreställningen och man fick med sig en stor ”the Föling Feeling” hem.

Tredje resan gick till Pensionärsdaxfinalen på Jamtli i Östersund den 4 aug. Först lunch på Mr Husman, sedan underhållningen på Jamtli med Svenne Rubins och Veteranorkestern.

Alla tre resorna inföll på sommarens finaste dagar och var mycket uppskattade. En eloge riktas till resekommittén för dess fina arbete.

Även lite jobb har utförts under sommaren, nämligen då ca 30 medlemmar hjälpte till på Cruisingdagen den 18 juli, som Ströms Crusingklubb anordnade på Ströms hembygdsgård. Servering, korv- och hamburgareförsäljning, parkerings- och inträdesvakter var de arbetsuppgifter som sköttes då. En bra dag fast vädret inte visade sig på det bästa sättet. Som tack för denna insats fick SPF-medlemmarna åka med till Storfinnforsen en kväll och även en tur till är utlovad under hösten.

Den 22 aug representerade några medlemmar SPF Seniorerna Vattudalen i årets DM i Boule som anordnades på Stenhammaren i Mattmar. En riktigt trevlig dag och det gick ganska bra med tävlandet.

Höstupptakten inleddes i Strands bygdegård med surströmming den 27 aug. Ett 80-tal medlemmar mötte upp för att avnjuta denna härliga fisk med tillbehör vid de vackert dukade borden. Spelemännen Åke Melander och Kurt Ericsson underhöll vid lämpliga tillfällen under kvällen med både musik och ledde allsång. Efter strömmingsätandet serverades det kaffe och en god bakelse bakad av Gunnel Svensson och Laila Ivarsson.

Som avslutning av mötet informerade ordförande Sola Mårtensson om kommande aktiviteter under hösten. Bad tider finns på torsdagar mellan 15.30 – 17 i Badhuset. Studiecirklar kommer att bli i körsång, linedance, matlagning, läkemedelshantering, I-pad och ”Berätta för dina barnbarn”.

Han berättade också att det har köpts in en hjärtstartare till föreningen. Träffar kommer att ske om hur man använder den.

En inbjudan har inkommit från SPF Seniorerna Utrikes Hammerdal till en träff den 30 sept, då Olle Hemmingsson och Stefan Lundin kommer att medverka.

Nästa möte för SPF Seniorerna Vattudalen blir tisdag 29 sept på Församlingshemmet, Strömsund. Då kommer Inger Svanberg berätta minnen från en resa till Japan och Trebadurerna underhåller med sång och musik.

Till sist skedde den sedvanliga dragningen av tunnbrödslotteriet.

SPF Jämtland
Publicerad 2015-09-25

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas