Medlemsmöte 22 maj med Majlis Burtus
Landet runt | SPF Dalarna

Medlemsmöte 22 maj med Majlis Burtus

SPF Dalarna
Publicerad 2013-05-24

”Örtkryddat möte” på Majstångsbacken
Vår eminenta orkester, SPF-Stompers, spelade en halvtimme innan mötets öppnande. När den sista låten spelades stämde Maj-Lis Burtus upp med en sång.
Det var en Örtagårdstrall som hon själv komponerat och hon fick alla i publiken att tralla med i slutklämmen av sången. Börje Elofsson tackade Maj-Lis för hennes uppträdande och hälsade alla välkomna. Temat för dagen var, ”Vad kan vi odla på vår balkong”. Maj-Lis Burtus visade bilder ifrån Örtagården i Vattnäs, där hon odlar kryddväxter av många olika slag med mera. Hon hade även med sig en hel del växter och blommor som hon visade. Hon berättade att det mesta går att odla på en balkong.

Det går till och med att grodda potatis i äggkartong och med fiberduk över och varje blomma man har inne i fönstren, kan man med fördel ta ut .Det blir ganska lagom att odla 3 st potatisar i en plasthink och med hål i botten. Sätt gärna ut jul- eller påskkaktusen, men helst i skugga. Den kommer att blomma rikligt så småningom. Vi fick lära oss om fuxia och hur man förökar den. Den tycker inte om packad jord. Dr Westerlunds blomma bör alla ha i sitt hem. Hon berättade om squash och pumpor och allt vad man kan använda dem till. Vi fick även tips om att förplantera växter i toarullar och kanske ställa dem tätt i en använd glassförpackning. Maj-Lis fortsatte med att säga att vi har blivit mer internationella av oss och använder mer koriander som ofta finns i Thaimat och vad vore en pizza utan oregano. Mynta i maten är fantastiskt gott i grytor och basilika kan man göra pesto på. Isop, som hon odlar där ute i Örtagården, är både pepprig och kryddig. Hon visade oss också olika verktyg att använda för plantering eller omskolning av växter. Medlemmarna fick till sist ställa frågor till Maj-Lis, som besvarades direkt.

Börje Elofsson tackade Maj-Lis för hennes medverkan här på SPF och överlämnade en pingla i mässing.

Bengt Johansson förrättade dragning på lotteriet där Majt Lindh och Ing-Marie Kullander vann varsin hink med många godsaker i.

Ordförande, Stig Sjöholm tackade Maj-Lis för allt hon berättat för oss och tackade medlemmarna för att de kom till SPF på detta sista möte för säsongen, han önskade oss en trevlig sommar och såg fram emot att få möta oss igen till hösten.

/Ing-Marie Kullander

SPF Dalarna
Publicerad 2013-05-24
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas