Medlemsmöte i Beatles tecken
Landet runt | SPF Västmanland

Medlemsmöte i Beatles tecken

SPF Västmanland
Publicerad 2011-10-27

Vid medlemskafé tisd de 20 sep gästade Armand Gutheim SPF Tomas med sitt personligt utformade Beatles-program ”Beatles forever”. Han vände sig till oss i publiken med en fråga vilken av medlemmarna som vi ansåg vara bäst. Populariteten fördelades tämligen jämnt mellan Paul McCartney, George Harrisson, John Lennon och Ringo Starr.

Ingen förnekar deras betydelse som musiker, Armand framhöll också deras betydelse som förebilder, bl a inom mode och populärkultur,  även genom att de betonade vänskap, kärlek och gemenskap.
Efter att ha spelat på klubbar med skiftande framgång slog de igenom i Europa 1963 och i USA 1964. De arbetade oerhört hårt under några år; skrev själva 2/3 av sin musik, turnerade i hela världen med första turnén i Sverige. Dessutom producerade de och spelade in filmer, hade eget skivbolag, gav intervjuer och höll presskonferenser, tyvärr var de inte lika framgångsrika i affärer.

Vi bjöds på många kända låtar och inbjöds också att sjunga med när vi så önskade. Det blev en trevlig musikalisk nostalgitripp inför hösten.

Foto och text: Karin Åkerlund
Fotot visar Armand Gutheim vid pianot.

SPF Västmanland
Publicerad 2011-10-27
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas