Moraeus med mera
Landet runt | SPF Dalarna

Moraeus med mera

SPF Dalarna
Publicerad 2013-08-21

Med Siljan-Buss i försommarvackert Dalom åkte vi (full buss 50 personer) med chaufför från Kroatien (!) till Orsasjöns strand där McGregors Sportbar, Orsa Bowling väntade med :

Förrätt: Varmrökt lax på salladsbädd, serverad med örtsås
Varmrätt: Fläskfilé black & white (rödvinssås och bearnaisesås) med ugnsrostad potatis.

Det blev snabbt feststämning bland borden då Gunnar Trued föreslog en skål inför kvällens begivenheter. Med god mat i magen gick vi sedan till ”Cirkustältet” i god tid innan tältöppning skulle ske. Vi fick vänta en bra stund utanför innan allt var på plats där inne. Vackert väder var det och solen strålande mot oss vid den vackra Orsasjöns strand.

Under bussresan till Orsa berättade Ruth Trued initierat om vad kvällens program skulle innehålla och att vi kunde få vara med om lite improvisationer med omtagningar och tidförskjutningar sa hon. ”Det är viktigt att tänka på att detta är en TV-inspelning och att förändringar och omtagningar vi inte kan styra över förekommer” läste hon – och så blev det.

När vi äntligen släpptes in genom en öppningen i tältduken så fylldes tältet snabbt. Studiomannen tog till orda och regisserade oss att göra som han sa – och det gjorde vi.

Den lille STORE Orsamannen Kalle Moraeus fyllde ena scen med sitt band ”Hej Kalle” och den andra scen hela STORA Dalasinfoniettan med dirigent Joachim Gustafsson. Så var det dags för kvällens solister Olle Ljungström, Noonie Bao, Marit Bergman och Ola Salo.

I marknadsföringen stod det ”Många bra artister och ett proffsigt produktionsteam”. Ja det kan vi hålla med om att vår kväll innehöll. Det var ju den näst sista inspelningsdagen för i år som vi fick vara med om. Massor med teknik, ljus o kameror såg ut att fungera i ett proffsigt team.

Marit Bergmans framträdande visade vilken proffsig artist hon blivit och Ola Salo krönte kvällen med sin musik från Jesus Christ Superstar. Det skall verkligen bli spännande att se det färdigregisserade programmet i höst.

Kalle själv är ju fantastisk i sin roll. Han introducerade, intervjuade, spelade gitarr och fiol om vart annat. Den personligheten han besitter alla skäl att nå framgång.

Efter föreställning gick vi till den väntande bussen där kaffe och smörgås på stående fot väntade. Under hemfärden lyste ”midnattssolen” fortfarande på oss.

Ett stort tack till resekommittén, Ruth o Gunnar för att ni fixade 50 biljetter och sydde ihop denna trevliga utflykt för oss. Nu vet vi hur det går till att göra Sveriges populäraste TV-program på en av Sveriges vackraste platser. Se fler bilder på http://www.spfpension.se/content.asp?nodeid=117706.

Stig Oskar Hellberg

 

SPF Dalarna
Publicerad 2013-08-21
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas