Landet runt | SPF Västerbotten

Motionsdans, en fysisk och mental aktivitet

SPF Västerbotten
Publicerad 2012-11-19

SPF Sydporten. Höstens andra motionsdans som anordnades av HMD i Oasen, Nordmaling besöktes av ca 125 personer, övervägande damer. HMD står för Hörnefors MotionsDansare, en undergrupp till SPF Sydporten. Motionsdans är en form av friskvård, som generellt sett har en motiverande och glädjande effekt på människor.

Vad som karakteriserar motionsdans är främst dansstilen, pardans och bugg samt någon enstaka gammaldans under kvällen. Upplägget går ut på 3-4 danser där herrarna bjuder upp, sedan skiftar man till damernas. Dessa byten pågår hela danskvällen. Man dansar normalt bara en dans innan man tackar för dansen och byter danspartner.

Forskning har visat på samband mellan musik och hälsa, men flera komponenter har betydelse. Musik är ett kommunikationssystem och när man ägnar sig åt dans får man seriös träning och social aktivitet på kuppen. Många system i hjärnan påverkas samtidigt, t ex hörsel och motorik. Alla intresserade, oavsett ålder, är välkomna till HMD:s danser och gärna fler herrar.

SPF Västerbotten
Publicerad 2012-11-19
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas