Motionssamarbete över föreningsgränserna
Landet runt | SPF Uppsala
Foto Stig Unge

Motionssamarbete över föreningsgränserna

SPF Uppsala
Publicerad 2014-06-02

Den 26 och 27 maj var det kallt och blåsigt på Åland men de c:a 400 svenska pensionärerna lät inte detta hindra sig från ett par dagars trivsam samvaro i motionens tecken. Det var Samspel Uppland som tillsammans med Eckerö Linjen arrangerade Eckerö Linjen Senior Cup 2014. Samspel är ett samarbete mellan SPF, SPRF, och PRO med målsättning att hjälpas åt att främja vardagsmotionen.

Under två dagar kunde resenärerna ägna sig åt en vald aktivitet. Man kunde delta i boule, bowling, bridge, golf, cykling eller stavgång/vandring. De flesta deltog i en stor bouleturnering i Mariehamn, där även åtskilliga åländska lag tävlade.

Efter dagens olika aktiviteter samlades deltagarna på Marieparks restaurang för middag och underhållning. Stämningen var hög. Man åt, pratade om dagens upplevelser, sjöng, berättade allt vildare historier och dansade till levande musik innan det var dags att bege sig hem till hotellen och få sin nattsömn inför nästa dags aktiviteter.

Efter ytterligare en aktiv dag på Åland seglade de svenska deltagarna tillbaka över havet, fysiskt uppfriskade och nya roliga minnen och trevliga bekantskaper rikare.

Text Stig Unge

SPF Uppsala
Publicerad 2014-06-02
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas