Mullsjö på sommarresa
Landet runt | SPF Jönköping

Mullsjö på sommarresa

SPF Jönköping
Publicerad 2012-08-06

Första dagen i augusti var fyrtiofem medlemmar i SPF, sugna på att ut och resa i fint sommarväder. Resan startade med buss i Mullsjö som tog oss vidare till Tranås. Tore Land hälsade alla välkomna. Tore Land och Helena Hjerpe guidade under resan, berättade om traktens orter och sevärdheter, bland annat om Gripenbergs slott och dess historia.

Väl framme i Tranås, väntade ångbåten Boxholm II på att ta oss med ut på sjön Sommen. Två flickor från turistbyrån tog emot och hälsade oss välkomna samt bidrog med guidning under båtresan.

Skepparen berättade om båten som byggdes redan 1904 och dess historia. Sjön Sommen visade sig denna fina dag från sin bästa sida, med sina stränder och bebyggelse. Efter 1,5 timmes båttur angjordes bryggan i samhället Sommen, på restaurang Lugnalandet intogs god mat serverad med finess. Återresan gick med Boxholm till Tranås för vidare färd med buss till Mullsjö.

Ett stort tack framfördes till Tore Land och Helena Hjerpe som anordnat denna resa, alla deltagare var helnöjda efter trevlig dag.

SPF Jönköping
Publicerad 2012-08-06

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas