Mysig resa till Wales med Reseskaparna
Landet runt | SPF Stockholm

Mysig resa till Wales med Reseskaparna

SPF Stockholm
Publicerad 2014-08-08

Att resa till Wales i början av juni är ingen höjdare för den som älskar sol och värme. Att det inte skulle bli tal om bad förstod vi, men att mötas av hällregn när vi klev av bussen i närmaste stad från flygplatsen i Manchester och utomhustermometern visade på endast +11 grader, då kunde man hålla sig för skratt. Speciellt som allt vad regnutrustning heter låg inlåst i den stora resväskan i bussens bagageutrymme och totalt omöjlig att komma åt. Så det var bara att traska runt i en guidad tur i Chester med regnet skvalande nerför kläderna. För beskåda den urgamla amfiteatern skulle vi förstås och se den klockan som är näst mest betittad i Storbritannien efter Big Ben måste vi också se. Det var bara ett måste. Men till slut blev det ändå en kycklingsallad på italiensk restaurang och svensk servitris dit vi genomblöta stapplade in. Gissa om det kändes varmt och skönt att komma inomhus då?

Bussresan fortsatte så till Llandudno där den mysiga strandpromenaden och havet var beläget 20 meter från hotellingången. Ingen nu levande svensk casino som inte varit där kan uttala platsen där vi bodde, men vi som huserat där i åtta dagar vet precis hur det ska låta. Fint hotellrum fick vi i alla fall, tre våningar ovanför marken med utsikt över havet.

Ja, så följde en vecka med bättre och bättre väder trots en mindre eller större skur nästan varje dag. Men då satt vi oftast i bussen på väg till något nytt ställe med ännu ett konstigt omöjligt att uttala stads- eller ortnamn. Men vi fick se två gruvor på mycket nära håll. En för kopparbrytning och en för skifferbrytning. Intressant att förflyttas hundratals år bakåt i tiden och tänka sig vilka usla arbetsförhållanden de arma stackars gruvarbetarna hade. Mörkt och eländigt där den enda ljuskällan var stearinljus och där måste t o m små barn, 7-8 år, arbeta under dessa förhållanden. Men vi har också sett slott där kungar och de förmögna bodde där salarna var stora och rymliga och där tornen var höga. Vi har åkt med tåg som gått rakt upp i himlen i Snowdownia och vi har sett tusentals får. Vi har lyssnat till en manskör med en fantastisk kvinnlig dirigent och en superduktig kvinnlig pianist och vi har varit och sett uppträdande av en lokal grupp med musik och revy från andra världskrigets dagar.

Vi har haft fri tid då vi själva strosat runt i ”hembygden” och tittat på folk och i affärer. Ja, vi har gjort det mesta man som turist gör. Plus att vi vid två tillfällen fått njuta av våra reseledares musikuppträdanden. Dessa båda som är proffs hemifrån Västerås sjöng, dansade och berättade om Karl Gerhard för oss och vi deltog så gott vi kunde i refrängerna.

En vecka går fort när vi är hemma, men en vecka i Wales gick om möjligt ännu fortare. Maten var som den är på den ön och det tog några dagar innan de i hotellmatsalen förstod att en av oss har celiaki d v s inte kan äta mat med gluten i. Men till slut gick det också ganska smärtfritt och vi blev alltid mätta varje dag.

Wales kan vi varmt rekommendera till andra som ännu inte varit där. Det är lite annorlunda natur och upplevelser där än här hemma i Svedala.

Lena & Lars-Erik Larsson, SPF Kvarnen Järfälla

Länk till fimen:

http://www.youtube.com/watch?v=ZkBih6tO428&feature=em-upload_owner

 

 

 

SPF Stockholm
Publicerad 2014-08-08
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas