Nostalgiresa i SPF
Landet runt | SPF Älvsborg Södra

Nostalgiresa i SPF

SPF Älvsborg Södra
Publicerad 2013-05-21

Den 13 maj åkte SPF Södra Elfsborg på ännu en lyckad bussresa till Danmark. Från hotellet hann sällskapet med att göra många trevliga utflykter till olika sevärdheter.  Första stoppet på resan till Danmark, gjordes på kroen Maleklemmen, som byggdes redan på 1750-talet och ligger på Själland. Efter god mat fortsatte resan över Stora Bält till Fyn, vidare över Lilla Bält till Jylland med slutmålet Hotel Tönderhus, som ligger på södra Jylland.

Efter en dags bussresa och en god natts sömn på hotellet, åkte bussen på tisdagen till Sönderskov Herrgård där resenärerna hade tid att både vandra i trädgården, titta i herrgården och äta lunch i källaren. På eftermiddagen fortsatte bussen till vackra Olséns Paradis, som är en parkanläggning i sten importerade från Sverige och Norge. Anläggningen är på 15 000 m2, och har byggts av ägaren Kent Olsén.  För flera av deltagarna var utflykten till Olséns paradis en nostalgi tur då SPF Södra Elfsborg besökte parken för tio år sedan.

Dagen efter åkte resenärerna på en hemlig utflykt. Efter en 45 minuter lång bussresa visade det sig att färden ledde till Mandö. Efter byte till traktorn ”mandöbussen” tog sig sällskapet ut till ön. Den enda vägen som finns till ön är på havets botten, då det råder ebb. Väl framme på ön mötte guiden Wincie upp gruppen och guidade dem runt ön. Efter en god lunch fick de följa med in till kyrkan, där de fick veta mer om hur ebb och flod fungerar runt ön. Vid dagens slut fick sällskapet åter åka med busstraktorn tillbaka på havets botten, då det återigen i god tid innan det blev flod.

På hemresedagen åkte bussen in i Tyskland för lite shopping. Lunch på Fjellsted Skovkro, Fyn. Färden styrdes sedan hem via Stora Bält, hem till Sverige. Reseledare var Uno Wihlstrand.

SPF Älvsborg Södra
Publicerad 2013-05-21
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas