November-vandring
Landet runt | SPF Dalarna

November-vandring

SPF Dalarna
Publicerad 2015-11-25

Är du sugen på en promenad i ett grått och disigt november – det får nog räcka med en promenad runt kvarteret, om man väljer själv. Går man i grupp är det en helt annan sak. Idag var vi 13 vandrare från SPF Seniorerna Falun, som njöt av varje meter på den tre timmar långa vandringen i det gråmulna, nollgradiga vädret i Lugnet-terrängen. Är det någon som föreslår en liten omväg, så hörs det inga protester och vädret upplevs som utmärkt för naturvandringar.

Målet var ”höjdpunkten” 305,9 på toppen av milslingan, men tack vare våra duktiga spårare Tord och Gerd fick vi också se en fin kolarkoja, Lärkstugan, mitt i en lärkträddunge, nedanför höjdpunkten och slutligen Sjulsarvsstugan. Dessa omvägar gjorde också att det blev terrängvandring idag också – vi hamnade bl a på en rådjursstig som vi följde mellan träden en bit.

Till att börja med gick vi i konstsnön där man skall kunna åka skidor till helgen. Sedan kom vi till en riktigt fin kolarkoja där kommunen bjuder på en hel mängd ved. På bilden ovan har vi kommit upp till höjdpunkten 305,9 och glädjen är stor. ​Hela vandringen blev 10,46 km och det tog oss ca 3 timmar.

Klicka här för att se fler bilder.

Nästa tisdag går vi upp på Ärtknubben, även om vi får pulsa i snö!

Vi ses,
Mats Hiertner

SPF Dalarna
Publicerad 2015-11-25
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas