Ny kostmodell testades i Skinnarbygd
Landet runt | SPF Dalarna
Två köttbullar var

Ny kostmodell testades i Skinnarbygd

SPF Dalarna
Publicerad 2011-11-25

SPF Skinnarbygd Malung-Sälens välbesökta månadsmöte 22 november hade ett något ovanligt upplägg. De programansvarig hade  påpassligt nog snappat en artikel i Aftonbladet, som anknöt till i skriverierna om vårdskandaler.

I Vännäs kommun hade nämligen en ny kostmodell inom äldrevården införts, vilket medfört ett ”ramaskri” från det rehabiliteringsboende där pensionärerna till lunch endast serverades en till två köttbullar var.
Portionerna hade beräknats utifrån de gamlas aptit och behov av energi. Socialchefen förklarade emellertid att det hela var ett misstag och att modellen skulle ses över och naturligtvis rättas till.

I Malung där ansvaret för månadsmötenas program brukar växla mellan kvinnor och män, var det den här gången männens tur. Det var med glimten i ögat som Alf Karlsson förberedde de närvarande på den måltid som skulle serveras.
Förvåningen var stor när de serverande herrarna överraskade med upplägget på tallrikarna. Munterheten spred sig emellertid snabbt och efter en stund kom sedvanligt kaffe och smörgås på bordet.

Distriktsordförande Inger Nyberg hade tagit sig ner ifrån skogarna i Norr och höll en timmes informations- och frågestund om Aktuellt från förbundet, varvat med sång och musik och sedvanlig lottdragning.
Ute var det mörkt och ishalka, men munterheten dröjde sig kvar bland medlemmarna som tappert försökte ta sig fram till bilarna på parkeringen.

Text: Inger Nyberg

SPF Dalarna
Publicerad 2011-11-25

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas