Nytt resecentrum planeras i Mora
Landet runt | SPF Dalarna

Nytt resecentrum planeras i Mora

SPF Dalarna
Publicerad 2013-02-04

Vid årets första medlemsmöte på Majstångsbacken hade drygt 70 medlemmar bänkat sig för att lyssna till Gunnar Israelssons information om hur Mora kommer att förändras.

Maj-Lis Burtus hälsade alla välkomna och ett särskilt välkommen till Gunnar Israelsson, som i sin tur tackade för att han blev inbjuden till oss. Gunnar redogjorde för hur det nyaresecentret kommer att se ut och frågade om vi kom ihåg var den gamla busstationen låg på 50-talet. Det skall byggas en ganska hög ny byggnad i trä och glas vid järnvägsstationen. Han visade även skisser på den nya terminalbyggnaden. Den kommer att innehålla bl a nytt resecentrum och våningsplan där man kan gå och fika eller bara sitta och vila en stund.
Bottenvåningen på gamla stationshuset kanske kan användas till restaurang. Det kommer att bli ett nytt torg i anslutning till detta och stor plats för bussar.
Man räknar med att 10-15 bussar skall kunna transportera folk direkt ifrån tåget. Paketresor kommer att införas så att man kan boka i förväg till t ex Idre. Det kommer också att bli korttidsparkering vid Treffenbergsparken. Det skissas också på en framtida tunnel som kan användas till Kristineberg och St Mikaelsskolan.

Vid Fridhemsplan kommer det att bli ombyggt för busstrafiken och en mindre värmestuga. Bussarna kommer att gå ungefär som idag och de passerar resecentrum. Vi kan köpa ett pensionärskort á 260:-/mån. och kan åka så mycket vi vill, det går t o m att låna ut det till annan person. Man kan tro att Mora är en riktig framtidsstad för inom en radie på 3 km finns både sjukvård, kollektivtrafik, affärer, ja nästan allt man behöver.

Maj-Lis Burtus tackade Gunnar för allt han berättat  och överlämnade en pingla i mässing som tack för hans medverkan hos oss.

 

 

 

SPF Dalarna
Publicerad 2013-02-04
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas