Landet runt | SPF Dalarna

Orsapensionärer vann i Faxligan

SPF Dalarna
Publicerad 2011-06-07

– Allt fler pensionärer har skaffat egna klot, skor och väska, vilket har ökat spelglädjen. Nu har vi också två lag som vunnit sina divisioner i Faxligan, säger Hasse Björsell som håller i bowlingverksamheten.
Faxligan är en riksomfattande tävling för pensionärer. Ett hundratal lag i hela landet har spelat i 12 divisioner med åtta lag i varje.
– Vi har haft fyra 4-mannalag som spelat i Faxligan. Med reserver har vi varit 20 deltagare som spelat sammanlagt 58 matcher med 232 serier, berättar Hasse Björsell.
Resultatet kan Orsapensionärerna vara stolta över. Laget i division 11 vann sin serie, liksom laget i division 12. I division 5 kom Orsapensionärerna på fjärde plats och i division 12 kom ytterligare ett Orsalag sexa.
– Tävlingen går till så att vi spelar våra matcher i hemmahallen, sedan skickar vi resultaten via fax till vår motståndare någonstans i Sverige.
I Orsas ena segrarlag ingick Aina Friare, Lasse Spännar, Bert Olsson och Bert Sars. Det andra laget som vann sin serie var Hasse Johnsson, Sonja Andersson, Bernt Westerhagen och Gun Olsson.
Den 26 maj har SPF-bowlarna säsongsavslutning, men verksamheten startar igen redan den 4 augusti.
– Även om vi i år haft fler deltagare än tidigare, så hoppas vi att intresset ökar ytterligare. Bowling är en väldigt bra motion för oss pensionärer, inte minst när det gäller balansen.
– Det är en sport som nästan alla kan delta i. Vi har bland annat två damer med rullator som deltar och flera är över 80 år, säger Hasse Björsell.
SPF-bowlarna har också haft en egen intern avslutning av Faxligan. Där vann laget med Leif Friberg, Ingrid Persson, Inge Hökén och Siv Elings. De bästa individuella resultaten har nåtts av Torbjörn Masser med 171 poäng per spelad serie, Hasse Björsell 169, Bert Olsson 164, Roland Persson 156 och Lasse Spännar 153.
Insänt av Börje Lind, Mora tidning (Artikeln har tidigare publicerats i Mora tidning).

SPF Dalarna
Publicerad 2011-06-07
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas