Örternas magi
Landet runt | SPF Västerbotten

Örternas magi

SPF Västerbotten
Publicerad 2012-05-25

SPF Sydporten, Hörnefors. 50 personer hade mött upp i samband med våravslutningen vid Statarlängan för att höra örtterapeuten Alexandra De Paoli berätta om örter blandat med gammal folktro. Hon gav många tips på användningsområden från naturen. T ex uppgavs björksav och te framställt från olika träd och örter vara gynnsamma på flera sätt. Från allmänt stärkande för kroppen till problem med luftvägar, urinvägar, reumatiska besvär, till att få bukt med oförklarliga svullnader, sårbehandling och klimakteriebesvär.

 Hon berättade med inlevelse om hur folk tänkte och trodde förr. T ex från Jotunheim i fornnordiska mytologin där jättar kunde trolla. Om att man spikade in spikar i gamla träd för att flytta sin sjukdom till trädet eller hur man kunde bli kvitt en förälskad vitterkarl. Och hur man rullade sig naken i daggkåpans dagg för att få slätare hud samt att rönn ger bra skydd mot tjuvar och vittra.

 Ordförande Christer Fredriksson tackade Alexandra De Paoli för en intressant föreläsning. Han informerade om pågående diskussioner kring ett Föreningarnas Hus, påminde om att det finns ett fåtal platser kvar till hemliga resan i juni, samt att föreningen planerat motionsdanser till hösten. Som avslutning på säsongen serverades grillkorv och kaffe.

SPF Västerbotten
Publicerad 2012-05-25
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas