Påsklunchen den 21 mars
Landet runt | SPF Västmanland
Foto: Colourbox

Påsklunchen den 21 mars

SPF Västmanland
Publicerad 2013-05-24

Den 21 mars hade SPF Köpingshus påsklunch på Folkets Hus. Det var 170  seniorer som hade tagit sig hit för att äta en påsklunch och för att höra på Per Åsander berätta och visa bilder om Italien.

Per var vår guide på Norge resan och han guidar också i Italien. Förutom att Per är guide så är han Italiensk sommelier med diplomexamen i italienska språket. Utbildare hos norska  Vinmonopolet och svenska Systembolaget. Han har mer än 20 års erfarenhet av Italien. Förutom de nordiska länderna som han har bott i så betraktar han Italien som ett av sina hemländer.

Italien består av 20 regioner och Per berättade om 4 regioner. Italiens färger är rött, vitt och grönt som också ingår i den Italienska flaggan. Tillsammans med bilderna som han visade så berättade han om alla dessa fantastiska små byar med små krogar, om vinet och vinodlingarna, de otroligt vackra vyerna allt från djupa dalgångar till vulkaner och höga berg.  Nu finns det inte bara landsbygd utan även städer och de är också värda sitt besök. Inte minst de vackra kyrkor som finns där mycket är av guld. Det var en fantastisk eftermiddag och jag tror att det var många som ville åka till Italien efter Pers fantastiska presentation om landet. Han fick stora och långa applåder för sitt framträdande.

Eftermiddagen slutade som vanligt med lottdragning.

Inga-Britt Lövelius

SPF Västmanland
Publicerad 2013-05-24
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas