Landet runt | SPF Västmanland

Peter Jöbacks show

SPF Västmanland
Publicerad 2012-11-22

Lördagen den 27 oktober tog ett 50-tal seniorer bussen till Löfbergs Lila Arena i Karlstad för att höra på Peter Jöback. Han har kallat sin show för I Love Musicals och den framförs bara på sex orter i Norden fem platser i Sverige och så en uppsättning i Norge.

I första akten fanns det sånger ur bl a Sound of Music, Miss Saigon, Shess, Funny Girl, West side story. I andra akten kom bl a  The Pantom of the Opera, Cabaret, Jesus Christ superstar, Les Misérables och naturligtvis Kristina från Duvemåla.

Nu var det inte bara Peter Jöback som fanns på scenen utan han hade även Ma-Anne Dionisio som Peter hade spelat tillsammans med i Miss Saigon i London, Katy Threharnr som under våren har spelat mot Peter  på  Her Majesty`s Theatre. Den enda herren bland sångarna förutom Peter var Michael McCarhy en av de stora rollerna som han har spelat mycket över hela världen är Javert i Les Misérables. De var helt fantastiska sångare alla fyra.

Dirigenten David White dirigerade Stockholms sinfonietta under hela kvällen  samt en kompgrupp  med  kapellmästare Mikael Jöback.

Flera gånger under framträdandena så fick de stående ovationer och fick till slut ge oss ett extra nummer. Hela publiken stod upp och applåderade. En helt fantastisk upplevelse var det.

Så var det bara resan hem till Köping som var kvar och vi anlände vid ett-tiden på natten. Många av oss var säkert trötta men vad gjorde det efter denna upplevelse.

Inga-Britt Lövelius

SPF Västmanland
Publicerad 2012-11-22

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas