Pilevallen i Borrby firade 30-års jubileum
Landet runt | SPF Skåne

Pilevallen i Borrby firade 30-års jubileum

SPF Skåne
Publicerad 2012-11-26

Festbordet var vackert dukat med kandelabrar och servetter i höstens färger då de drygt 80 gästerna anlände. Förutom Pilevallens egna medlemmar var ordföranden för SPFs Skånedistrikt och ordförandena för SPF-föreningarna i Kivik, Sankt Olof, Smedstorp, Brösarp och Simrishamn inbjudna.

Festen inleddes genom att Pilevallens ordförande Sven-Arne Silve hälsade gästerna välkomna med ett uppskattat tal i diktform där han bland annat hyllade de pionjärer som startade Pilevallen.

Måltiden bestod av laxtoast, helstekt fläskfilé med primörer och svampsås och avslutades med panacotta med kaneläpple.

Vid desserten hölls hyllningstal för Pilevallen och avlämnades jubileumsgåvor av distrikstordföranden Gunnar Bengtsson, Hans-Ingvar Hansson – SPF Kivik, Gertrud Knast – SPF Sankt Olof, Gertie Ågren – SPF Sumaros i Simrishamn, Anita Larsson – SPF Vitsippan i Smedstorp och Elisabeth Håkansson – SPF Gullvivan i Brösarp och ledaren för Pilevallens sångkör Gertrud Hägg.

Stämningen var på topp när det var dags att sjunga en jubileumsvisa som Pilevallens ordförande snickrat ihop. I visan kallades jubileumsfesten för en ”fest á la Nobel” men följdes tursamt nog av raden: ”om man inte har för stora pretentioner”.

Därefter var det dags för festens clou, nämligen en humorfylld föreställning av en amatörteater från SPF Staffanstorp vid namn ”S©en Debut”. Pjäsen var baserad på Karin Brunk-Holmqvists bok ”Potensgivarna” och gav upphov till glada skratt då de två företagsamma systrarna tillverkade och sålde ett potensmedel på bl.a. kaffesump och Angostura.

Pilevallen har nu endast en sammankomst kvar på höstens program nämligen den traditionsenliga julfesten i Allaktivitetshuset i Gärsnäs den 13 december. Därefter blir det uppehåll fram till den 17 januari då vårens program startar med en information om hjälpmedel som kan behövas då krämpor och olika åldersrelaterade funktionshinder ger sig till känna.

SPF Skåne
Publicerad 2012-11-26
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas