Populärt berättarbesök på Tavelsjö bygdegård
Landet runt | SPF Västerbotten

Populärt berättarbesök på Tavelsjö bygdegård

SPF Västerbotten
Publicerad 2012-05-08

Vid SPF Umeå norras senaste månadsmöte var bygdegården i Tavelsjö fylld till sista plats av förväntansfulla medlemmar som kommit för att höra Alf R V Staflund berätta om sitt liv som polis.

När han föddes tyckte den unga mamman att han var ett sånt vackert barn så hon gav honom namn efter sin stora filmidol Rudolf Valentin men med tilltalsnamnet Alf. Han växte upp till en pratglad och utåtriktad person som tänkt sig en framtid som musiker. Hans pappa motsatte sig den idén; ett ordentligt yrke skulle det vara.

Efter att ha svarat på annons i ortstidningen blev Alf placerad i Norsjö, ung och utan utbildning, som semestervikarierande polis. Efter utbildningen blev hans arbetsplats inlandet. Där träffade Alf på många olika människoöden, allt från mannen som skulle sova ruset av sig i fyllecellen men hade cellskräck och fick sova med öppen celldörr, till tjuvjägaren som skjutet en älg för att hålla svälten från hemmet och bonden som fått sin ladugård jämnad med marken av en flygande tunna.

Alfs berättelse lockade de 122 besökarna både till skratt och till eftertanke.

Numera är Alf pensionär och ägnar sig åt konst och musik och författarskap. Alf tackades med varma applåder av en mycket nöjd publik.

Efter kaffeservering, lotteriförsäljning och en kort information av ordförande Sten Lindberg avslutades månadsmötet.

SPF Västerbotten
Publicerad 2012-05-08

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas