Landet runt | SPF Uppsala

Resa till Hälsingland med Örsundets SPF

SPF Uppsala
Publicerad 2014-08-26

Vi var 32 förväntansfulla SPFare som startade en bussresa  till Hälsingland den 22 augusti. Vårt första mål var Vildmarksgalleriet  i Ockelbo, en fantastisk anläggning ,skapad av Barbro och HagHans Engstedt.De hade rustat en ladugård och gjort en butik och en utställning av konstnär( ägaren) HagHans  tavlor.Dessutom hade han snickrat alla möbler till cafeterian på övervåningen av virke från skogen. Mycket vackra bord och bänkar.Dessutom fanns massor av uppstoppade djur ,björn lo, varg mfl. allt från de svenska skogarna  Deras motto var skogen, jakten ,djuren.Stora montrar med  våra fåglar intresserade oss också. Det fanns björnkött mm ,med viltsmak från skogen, att köpa.Efter information om verksamheten bjöds vi på en lunch. Resan fortsatte sen till Bollnäs och Scandic hotell.Efter middag på Verandan i Långnäs parken ,som ligger vackert på en udde i sjön Varpen, såg vi folklustspelet”I Grevens tid”
Dag 2 började med ett besök på Träslottet i Arbrå. Ett gammalt hälsingehus med en vacker trädgård som sköts och utvecklas av Arbetsmarknadsenheten ,där erbjuds arbetsträning och sysselsättning inom branschen.
Vi besökte också Gästgivars i Vallsta ,ett världsarv och hälsingegård.Det finns 7 världsarvsgårdar i Hälsingland.
Dagen avslutades med en fest på kolbullar på Göstas loge i Iste.
Nöjda med dagen for vi hemåt genom regnskurar och skog.Hade ett litet stopp på Dragon Gate till vår förtjusning.Ett Himmelska Fridens Torg  mitt i Sverige.

Eila Jansson

SPF Uppsala
Publicerad 2014-08-26
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas