Resa till Stockholm för att titta på Fjärilshuset och Tekniska museet
Landet runt | SPF Västmanland
Foto: Inga-Britt Lövelius

Resa till Stockholm för att titta på Fjärilshuset och Tekniska museet

SPF Västmanland
Publicerad 2013-03-25

Ett 40-tal seniorer från SPF Köpingshus åkte den 14 mars till kungliga huvudstaden för se vad fjärilarna hade för sig vid denna tid på året. När vi kom till fjärilshuset så blev vi indelade i två grupper som fick varsin guide. Nu var det inte de fjärilar som vi har i Sverige som vi besåg utan ett antal exotiska fjärilar. Det första som slog emot oss när vi gick in var värmen och den höga  luftfuktigheten. Det är 25 grader varmt på dagen och aldrig under 18 grader på natten just där fjärilarna är. Nu är det inte bara fjärilar som trivs i detta klimat utan också en del tropiska växter. Det fanns en ställning där det var puppor som hängde och som så småningom blir fjärilar. Äggen importeras för att drivas upp till fjärilar.

Det var inte bara fjärilar utan det finns en hel del andra djur också. Vår guide berättade om de mycket giftiga paddorna som fanns innanför glas som tur var. Vi såg också andra djur såsom sköldpaddor, fåglar och inte minst de stora akvarierna med olika arter av fiskar.

Efter denna fantastiska upplevelse så var det dags för Tekniska Museet. Där fick vi går runt på egen hand och titta på de olika uppfinningarna som finns. Det är inte bara män som är uppfinnare utan vi har även ett antal kvinnor som har gjort många uppfinningar. Men vem kunde tro att det var en kvinna som hade uppfunnit vindrutetorkaren. Någon hade gått ner i gruvan och upptäckte att där stod en rullborrkrona som var gjord i Köping. Några andra sa efter besöket att det var det roligaste de hade varit med om på länge. De hade hittat till den del av museet där man kunde prova olika sporter t ex rodd, åka slalom och mycket mer. Det är här som de flesta föräldrar troligtvis tar barnen för det fanns en hel del barn på museet.

Inga-Britt Lövelius

SPF Västmanland
Publicerad 2013-03-25

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas