Roten älskar Oskar
Landet runt | SPF Västernorrland

Roten älskar Oskar

SPF Västernorrland
Publicerad 2015-08-25

SPF Seniorerna Roten i Sundsvall bjöd in till sin årliga Oskarsgala fredag 20 augusti. Lagom för att smaka årets nyligen ”frisläppta” upplaga av vår egen fisk här uppe i norr. Nära 50 medlemmar tog chansen att i trivsam gemenskap uppleva den stämning som fermentad fisk kan skapa. Allt gick av stapeln för andra året i rad i Träffpunkten på Bågevägen. Tidigare har vi varit i bland annat Hulistugan och ute i Skeppshamn på Åstön.

Man började med en trivsam mingelstund och så småningom bjöd källarmästarna Anders och Sten till bords. Hilding hade, som burkslav och chefsöppnare, det underbara nöjet att få inandas varje enskild burks specifika doft före alla andra. Servicelaget i övrigt på plats bestod av Gerd, Sture, Karin och Ingrid. Men några förberedde också i hemmet. Klubben var alltså självförsörjande i det avseendet liksom dagen efter. Ja missförstå inte. Då ryckte fem tappra ut och storstädade hela lokalen.

Klubbens ordförande Gerhard hälsade välkommen varpå festen inleddes med Rotens egen Oskarsvisa på melodin ”Kalle på spången” och nu kunde första tuggan officiellt smälta i munnarna. Egentligen skulle man kunna skriva en text på låten ”Bättre och bättre dag för dag” men ändra till ”Bättre och bättre år för år”. För så upplever man denna underbara delikatess.

Länge och väl festades på huvudrätten och flera sånger sjöngs innan alla burkar och glas tömts. Så småningom bjöds till kaffebordet där Stens & Anders hembakade underverk fanns att njuta av. Recept fanns att ta med för egen bakning. Under kaffetår och fortsatt mingel passade klubbens lotterichef Sten på att förrätta dragning i dagens lotteri med fina vinster som gick till ett antal lyckliga vinnare.

Tre timmar hade snart förflutit när klubbordföranden på nytt tog till orda. Nu för att kalla fram det arbetslag av klubbmedlemmar, som sett till att ännu en Oskarsgala kunnat genomföras. Anders, Sten, Karin, Gerd, Ingrid, Sture och Hilding fick ett stort och varmt tack och applåderades länge och väl och kommer att ”saluteras” extra ordentligt vid höstens första månadsmöte 10 september.

SPF Västernorrland
Publicerad 2015-08-25
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas