Roten bjöd häftig luciasoare
Landet runt | SPF Västernorrland

Roten bjöd häftig luciasoare

SPF Västernorrland
Publicerad 2011-12-16

Årets sista månadsmöte 8 december fylldes av all den glädje vi står inför när nu julen nalkas. Och alla 50-talet närvarande medlemmar tog till sig av glädjen och man delade den med varandra.  Club Roten bjöd på en fullmatad luciasoaré med både luciatåg med skön lucia, tärnor, stjärngosse, tomtar och en liten pepparkakspojke.

Man startade med glögg och pepparkakor och välkomnades av klubbens ordförande. Snart serverades en välsmakande julgröt med tillbehör och skinksmörgåsar, följt av kaffe och mera pepparkakor.

Efter lång social samvaro med småprat vid de 10 småborden kring glögg, gröt och kaffe, förflyttade man sig till aulan och efter en kort väntan
skred så det något annorlunda och överraskande luciatåget in i sakta mak till toner av Sankta Lucia. När sången tonat ut läste Britt Lukas 2:8-12 följt av psalmen Stilla natt varefter Anders framförde Tomten av Viktor Rydberg. Barbro och Gerhard läste så var sin strof ur Luciadikt och därefter tonades Sankta Lucia in och luciatåget lämnade scenen och rummet till stora applåder.

Julklappar hör väl julen till och är roligt att få av en äkta tomte även om man är i senioråldern. Klubben gästades av syskonen Sandra och Filip (9 och 6 år) som också deltog i luciatåget som tärna och pepparkakspojke, men som nu fick agera som snabbfotade småtomtar och förmedla julklappar som tomtefar framme på scenen hade i sin stora säck. Många drömde sig nog för en kort stund tillbaka till den egna barndomens jular.

Ett par timmar försvinner snabbt när man i gemenskap har roligt och nu var det dags att ta stegen ut i vinterrusket. Men dessförinnan önskade klubbens ordförande, som företrädare för hela styrelsen, alla medlemmar en riktigt God Jul och Gott Slut på detta år som fyllts med så många händelser i klubben och han hälsade välkommen till ett nytt år fyllt med nya aktiviteter och program.

Bilden: Tomtar fanns det många, både små och stora, som skyndade ut med paketen.

SPF Västernorrland
Publicerad 2011-12-16
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas