Roten bland rötter och lökar
Landet runt | SPF Västernorrland

Roten bland rötter och lökar

SPF Västernorrland
Publicerad 2012-03-06

Målsta trädgård var målet för ”20 blommor med ståndare eller pistill och med roten i mullrik jord”. Ja så kan man väl få beskriva de medlemmar i klubben, både killar och tjejer, som 28 februari sökte sig till Målsta utanför Sundsvall för att titta på främst tulpanodlingar, som nu är högaktuella.

Bertil Johansson berättade om företaget som nu i tredje generationen odlar bl a 50 olika sorters tulpaner. I bortåt 100 år har tulpaner varit en standardprodukt i företaget, som har 15 heltidsanställda i verksamheten. Cirka 130000 tulpaner lämnar odlingen varje vecka i 17 veckor innan odlingssäsongen är över. Man odlar även penséer, tagetes, lobelia m. fl. sorter och före jul är julstjärnan på tapeten.

Möss älskar tulpaner och för att hålla dem borta från blommorna finns en iller i växthusen, berättade Bertil, som sedan fick svara på flera frågor innan han försåg varje deltagare med en tulpanbukett. Besöket avslutades så med gemensam lunch på Restaurang Gårdshuset i Sidsjö.

Bilden visar:  Tulpaner, tulpaner tulpaner, skulle Sven Jerring nog ha sagt apropå japanerna. Ja nästan så långt ögat når växer dessa glädjespridande blommor i Målsta.

 

Foto:  Maritta Selin

SPF Västernorrland
Publicerad 2012-03-06
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas