Roten bordar buss till paradiset
Landet runt | SPF Västernorrland
Foto Maritta Selin

Roten bordar buss till paradiset

SPF Västernorrland
Publicerad 2012-04-03

Klockan 09.00 måndag 26 mars tar drygt 20 medlemmar i Club Roten plats i bussen från Norrlands huvudstad till rikets för att där borda Birka Paradise och en kryssning till Åland. Resan mot Stockholm tog förutom måltidsstopp i Gävle Bro en extra bonuspaus på den stora rastplatsen Torsberget norr om Uppsala. Där hade Roten en egen liten picknick med mjukisrulle och dryck och i det fina vädret passade man på att hälsa våren med sången ”Vintern rasat ut …” och ett fyrfaldigt leve för våren.

Nåja, snart var vi framme i huvudstaden och bordade Birka Paradise som strax lossade förtöjningarna och vi samlades i baren Club Copacabana för att peppa oss inför den buffésupé som bokats med långbord för alla i Restaurang Grand Buffé.. Mat, mat och dryck, öl, snaps, vin efter egen smak. Ett par timmar rinner fort iväg i trevligt sällskap och med god mat och dryck. Och sedan smög sig natten över fartyget och stämningen steg som sig bör i bland annat Club Copacabana.

Hemresan gick i lugnt tempo, sisådär 12-14 knop om vi undantar vissa känsliga passager som t. ex. Furusund med 5 knop. Och i nästan lika lugnt tempo passade vi Rotensare på att shoppa, luncha och tävla i musikkryss och helt plötsligt förtöjde vi vid Stadsgården intill Slussen. Ibland går tiden med 100 knop.

En trevlig kvinnlig chaufför tog hand om oss och körde oss både snabbt och säkert till Sundsvall, men ett kort matstopp i Gävle Bro på kvällskvisten kändes helt perfekt. En resa som säkert får efterföljare.

Bildtext: Vid Torsbergets rastplats intill Uppsala passade Club Roten på att bland annat hälsa våren med sång och leve.

SPF Västernorrland
Publicerad 2012-04-03
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas